Amazon wil drones inzetten
Posted by on jan 8, 2015 in Gadgets | 0 comments

Wie kent Amazon nou niet? Het is een grote bedrijf dat over de hele wereld van alles en nog wat bezorgd. Nu is het bedrijf van plan om in de toekomst drones in te zetten, om pakketjes te bezorgen.

Automatisch bezorgen

drones inzettenZo wil Amazon de pakjes automatisch bezorgen en ze zijn al met verschillende drones aan het experimenteren, om dit voor elkaar te krijgen. Het bedrijf is van plan om al binnen 5 jaar, drones te gebruiken voor bezorging van pakketjes. Ze ontwikkel hiervoor ook zelf drones en hebben al een drone, dat in een straal van 16 kilometer kan bezorgen.

Het gaat hier om een multicopter, met 8 motoren dat verticaal opstijgt en land. Soortgelijke drones worden al door amateurs gebruikt, om filmpjes mee te maken. Bij die drones hangt er dan een camera onder de multicoper, waar bij Amazon de pakketjes zullen worden bevestigd.

Gebruik van drones in Nederland

In Nederland word de drone ook volop gebruikt en dit word niet alleen door amateurs gedaan. De politie zet namelijk ook drones in, voor surveillance in Nederland. Ook de brandweer diensten gebruiken drones, om te verkennen. Dit doen ze bij gevaarlijk situaties, waar ze geen mensen naartoe kunnen sturen. Met behulp van de drone, kunnen ze dan de situatie inschatten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *