Bruidstaarten vanaf 15.000 euro
Posted by on mei 6, 2015 in Eten en Drinken | 0 comments

Een bedrag van 15.000 euro neertellen voor een bruidstaart? Er zijn mensen die het er voor overhebben. In de Amsterdamse bakkerij maken ze bruidstaarten op maat en de prijs begint bij 15.000 euro.

Traditie van het bruidstaart

bruidstaartTegenwoordig speelt de bruidstaart een belangrijke rol het trouwfeest maar dit is niet altijd zo geweest. Vroeger werd er gebak en cake naar het trouwfeest gebracht door de gasten. De bruidstaart bestond toen nog niet. Het begon door de Engelse koningshuis toen koningin victorie een bruidstaart liet maken voor haar dochter. Al snel volgden de mensen van adel haar voorbeeld bij hun trouwfeesten en een aantal later deed de gewone volk dat ook. Zo begon de traditie van de bruidstaart.

Bijkomende tradities

An de traditie van de bruidstaart kwamen er later ook nog andere tradities bij. Zo is het een traditie geworden dat de bruidspaar samen de eerste stukje bruidstaart snijden. Het stukje bruidstaart voeren ze vervolgens aan elkaar. Het is ook een traditie om de toplaag van de bruidstaart in te vriezen en te bewaren. Precies 1 jaar later op de trouwdag word de bruidstaart ontdooid en opgegeten.

Deze tradities zijn voornamelijk Europees en later overgewaaid naar Amerika. In andere landen houden mensen hele andere tradities op na, alhoewel de meeste landen wel een vorm van het bruidstaart kennen. Wil je liever een betaalbare bruidstaart? Kijk dan op een van de onderstaande websites:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *