Niet drinken of roken tijdens zwangerschap
Posted by on dec 18, 2014 in Zwangerschap | 0 comments

Vaak zeggen mensen dat een glaasje wijn geen kwaad kan, wanneer je zwanger bent zolang je het maar bij een glaasje houd. Waar deze mensen het vandaag hebben weet ik niet, want het is zeker niet medisch onderbouwd.

Alcohol is wel schadelijk

stoppen met rokenAlcohol is zeker schadelijke voor de baby, zelfs in kleine hoeveelheden is het zeer schadelijk. De alcohol dat jij drinkt komt ook in dezelfde hoeveelheid terecht bij je baby, wat heel schadelijk is voor zijn gezondheid. Verschillende onderzoeken laten zien, dat al een halve glas wijn schadelijk is voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de baby. Het word door artsen dan ook streng aangeraden, om helemaal geen alcohol te drinken tijdens de zwangerschap.

Roken tijdens zwangerschap

Roken is ook heel schadelijk, waardoor de baby langzamer groeit en in een risico groep terecht komt. Onderzoeken laten zien, dat baby’s van wie de moeder heeft gerookt, gemiddeld 200 gram lichter zijn. Er gaat ook een mythe rond, dat vrouwen dat 15 weken zwanger zijn wel 1 sigaretje per dag kunnen roken, maar ook dit is puur mythe en zeker niet medisch onderbouwd. Bij 15 weken zwanger gaat je baby juist harder groeien en is roken schadelijker.

Voor de gezondheid van je baby moet je dus helemaal niet drinken of roken, zelfs niet bij speciale gelegenheden. Luister nooit naar andere mensen die zeggen dat het wel kan en raadpleeg een arts, als je iets zeker wil weten. Meer weten? Klik hier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *