Ontslagen? Vind Sneller Een Baan Via Outplacement!
Posted by on mei 20, 2015 in Werken | 0 comments

cedeoHet is altijd een nare situatie wanneer er met ontslag gedreigd wordt. Zowel voor de werkgever als de werknemer is dit vaak een moeilijke periode. Wanneer u zonder werk komt te zitten kunt u een outplacementtraject doen bij een outplacementbureau. Dit traject biedt u snel en effectief hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Wat is Outplacement?

Outplacement is begeleiding naar ander werk wanneer je ontslagen wordt. Tijdens je outplacement traject wordt je vaak doorbetaald totdat je een nieuwe functie hebt gevonden, dit zal staan in een sociaal plan of vaststellingsovereenkomst.
De optie outplacement wordt geboden wanneer u ontslagen wordt, bijvoorbeeld bij een reorganisatie.
Wanneer men onvrijwillig moet vertrekken bij een werkgever krijgt men vaak de keuze tussen het ontvangen van een geldbedrag (ontslagvergoeding) of de optie om voor een outplacementtraject te gaan.

Outplacementbureaus

Outplacementbureaus gaan samen met u op zoek naar een nieuwe baan. Ook helpen zij u bij de verwerking van het ontslag, bieden zij u bijscholingsmogelijkheden en training op het gebied van communicatie en solliciteren. Outplacement wordt vaak door werkgevers betaald, maar u kunt ook als particulier terecht bij een outplacementbureau wanneer u ontslagen bent.

Weet waar u aan toe bent en waar u recht op heeft wanneer u ontslag krijgt. Outplacementbureaus zijn ideaal voor werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe baan en hier hulp bij kunnen gebruiken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *